Vintage fauteuil

Een echte toevoeging aan je woonkamer. Een fauteuil is toch wel de kers op de taart in een complete woonkamer. Een stoel die je uitnodigt om erin te ploffen wanneer je ernaar kijkt. Een fauteuil is een luxe, brede en enorm comfortabele stoel, vaak de ster van de show, die tegelijkertijd ook wel ruimte vraagt. Er zijn veel verschillende soorten fauteuils en ze hebben verschillende doeleinden. Sommige zijn simpelweg ontworpen voor comfort, dan praten we over een comfort fauteuil. Comfort fauteuils zijn ontworpen met een uitschuifbaar voetenbankje en zijn vaak ook draaibaar.

Ons accent ligt op  design uit de jaren 50, 60 en 70. Bekijk online of in de winkel Banken en slaapbanken, Accessoires.

Creëer je eigen comfortzone met een fauteuil

Met vintage stoelen of fauteuils creëer jij een gezellige sfeer in huis. Een vintage fauteuil herken je aan de retro vormgeving en combinatie van materialen, die je niet zo snel bij elkaar zou verwachten. Denk hierbij aan een fauteuil met vintage metalen frame, houten armleggers en een zachte fluwelen bekleding in opvallende kleurtint. Of een cognac leren fauteuil met metalen frame met een royale zit en hoge rug. Ook is de fauteuil vaak voorzien van stiksel in de bekleding, hiermee krijgt het zitmeubel een retro uitstraling. Het ontwerp van de fauteuil is geïnspireerd op de klassieke fauteuil uit grootmoeders tijd. In de vernieuwde versie van de vintage fauteuil zijn vormen, materialen en kleuren meer op elkaar afgestemd. Zo is de vintage fauteuil een trendy zitmeubel voor ieder interieur.

Bekijk de collectie

Een fauteuil met een vintage uitstraling is een meubel met karakter. Je zet een fauteuil in de zithoek in de woonkamer, een gezellig hoekje in de studeerkamer of in de slaapkamer, als je het fijn vindt om ’s avonds nog even te lezen voordat je gaat slapen. Retro en vintage design fauteuils brengen sfeer in huis en dat is precies wat jij zoekt. Naast fauteuils in vintage stijl vind je in onze collectie verschillende meubels, denk aan banken, lampen, kasten en vintage tafels.