Vintage interieur

Houd u van retro-items? Reis dan met ons mee terug in de tijd en laat u verrassen door onze selectie van Vintage meubels en decoraties. Elegantie, classicisme en romantiek zijn de drie kenmerken die deze trend het beste beschrijven. Als u zich hiermee kan identificeren, dan heeft u uw stijl gevonden en bent u hier op de juiste plek. Maak van uw huis een warme, uitnodigende en functionele ruimtes. Ga voor en verfijnde accessoires die terug gaan in de tijd en zorg voor harmonie en evenwicht.

Vele vintage klassiekers

Hout speelt een belangrijke rol binnen een Vintage interieur en dan vooral de warme houtsoorten. De houtstructuur mag zichtbaar zijn en ook houten latjes zijn kenmerkend. Bij zitmeubelen wordt een houten frame vaak gecombineerd met een stoffen zitting. Ribstof heeft echt een retro tintje, maar ook leer werkt goed voor deze stijl. Tot slot zien we kunststof, keramiek en rotan in een retro interieur terug.

Deze meubels passen bij een vintage interieur

Typische vintage meubels zijn dressoirs, fauteuils-en-stoelen van hout. Een stokkenkast en dressoir met Scandinavische roots zijn een goede basis. Een eettafel, stoelen passen binnen de woonstijl, maar ook de strakkere ‘kantoormeubels’. Typisch vintage zijn vaak de ronde vormen: van stoel- en tafelpoot tot een organische gevormde bank. Speur ook goed naar marmeren en travertin tafels en objecten, deze zijn weer helemaal terug van weggeweest en blenden perfect in. Vintage accessoires Een Perzisch kleed, een wollen wanddoek, een lamp met opvallende kap of een vaas of kandelaar in gekleurd glas: vintage accessoires komen in verschillende gedaantes voorbij. Ga vooral af op je gevoel en kijk goed naar wat de ruimte nog kan gebruiken.